goorenontour.reismee.nl

vervolg onder de Mongolen

Van Terelj naar U.B. Langs een Owool. 3x rond en steentjes gooien.Het was ontzettend druk op de weg want de school begint er op 1 september en de meeste kinderen van het platte landverblijvenbij familie. Een gertenten werkplaats bezocht. Zo'n tent kost 1000 euro. De mensen moeten bij een centraal punt water halen. Dat kost 2 tugrik per liter. (800 liert voor 1 euro). Het koninklijk paleis bezocht en veel over de geschiedenis van Mongolie gehoord. Ik ga niet uitwijden want dan zit ik een paar uur te typen. Heerlijk gegeten en gezellig gekletst met Harry die overal met ons meegaat.

Volgende dag zijn we heel veel wijzer geworden over het leven van de monnikken en het Boedisme. Rondom alle gebouwen staan gebedsrollen. Het is de bedoeling dat je die allemaal rond laat draaien. Het symboliseerd het in ere houden van de doden. Er waren monnikken van 5 en van 90 jaar oud. Nog enkele musea bezocht. Er rijden hier heel veel 'dikke' auto's. De meeste jongelui hebben ook mobiele telefoon. en iedereen heeft t.v. Zelfs de nomaden. Na de middag wilden we een pilsje drinken op een terras genaamd cafe Amsterdam. Mooi niet . Op iedere eerste van de maaand mag er geen alcohol geschonken worden, dit om misbruik terug te dringen.

Op 2 sept vertrokken we mmwt de trein naar Peking. Deze trein was zeer luxe. Alles erop en eraan. Op de grens werd het onderstel verwisseld.4 hydraulische liften tilden een wagon omhoog met (jan en alleman eerin)en dan werden de wielen gewisseld. Bijzonder om te zien.

Eefje Olivier

Hoi Annie en Sef,

Het is zaterdagavond, even achter de computer en ja hoor weer een stukje reisverslag. fijn dat we jullie zo kunnen volgen en kunnen meegenieten.
Annie,niet al te gezellig kletsen met Harry hoor!!
Ik zie al uit naar het volgende verslag.
Goede reis en de groeten van Jan en Eefje.

he People,goh wat zijn jullie toch ver van huis,witte de weg toch wel terug?wel heel bijzonder allemaal wat je tegenkomt.Enwe reizen gewoon met jullie mee.groetjes Jeanne/The

de fam. van Heun

op dit moment zitten jullie in de trein naar Lhasa. We zijn benieuwd hoe de treinreis bevallen is en de nieuwe hoogte....?

Liefs van de fam. van Heun
(p.s. Sophie en Norah zien jullie auto hier steeds staan en zeggen dan: opa en oma zijn op reis....)

gijs de swart

Spannende verhalen en mooi om te volgen.

Tiara Tours