Singapore
Na een vlucht van vier en een half uur werden we in Singapore verwelkomd door ons Marga. Het was inmiddels een uur s'nachts. Uiteraard hebben we snel het bed opgezocht.
Robert en Marga bewonen een appartement dat staat aan de rand van de Botanische tuin. Je hoeft maar de straat over te steken en je bent er. Deze tuin is ca. 200 ha. groot met alle mogelijke tropische bomen en planten. Ook is er een flink stuk tropisch regenwoud. We hebben er natuurlijk een flinke wandeling gemaakt.
We hebben inmiddels ook al een paar flinke tropische buien meegemaakt. Met bakken valt het er uit. In Nederland zou dit wateroverlast veroorzaken. Verder hebben we ook wat boodschappen gedaan. het is altijd leuk om in het verre buitenland een supermarkt rond te kijken.
Vrijdag regen en daarna zijn we naar het museum gegaan. Daar werden de oorspronkelijke bewoners van Singapore voorgesteld. Het is een mix van maleis. chinees en indisch. Een flinke wandeling door de stad en toen met de metro terug. In de stad worden voorbereidingen getroffen voor de Formule 1 races op 26 sept. en wel in de avonduren. Dit betekent overal verlichting en vangrail aanbrengen.
Zaterdag en zondag zijn we met 4en op stap geweest. We hebben de Wedlands bezocht (natuurgebieden die lijken op de biesbosch maar dan tropisch) en gefietst op een eiland.
Bij het appartement van Marga en Robert is een zwembad waar we elke dag gebruik van maken.
Opvallend hoe schoon en goed onderhouden hier alles is. Wat het rekekeningrijden betreft zou nederlandaan Singapore een voorbeeld kunnen nemen. Iedereen heeft een kastje inde auto daar moet een oplaadbare kaart in. Tol en parkeetgeld wordenautomatisch afgeschreven.
Tot de volgende keer. wij genieten hier nog een paar dagen van onze kinderen.