goorenontour.reismee.nl

De Himalaya Expres

4sept. hebben we door gebracht in Peking. We zochten de Tempel van de Hemelse Vrede. Door een vekeerde afslg te nemen kwamen we in een straat terecht waar er alleeen maar muziek instrumenten waren. Duizenden en duizenden. Ook die wij niet kennen. Treug naar de Tempel .Wat we onder weg allemaal zagen is niet te beschrijven. Niets is hier hetzelfde als in nederland. Tegenstellingen zijn enorm. Zoals vervoermiddelen van de oudste fiets tot 'dikke dure 'auto's.

Dan naar de trein. Wat een mensenmassa en wat een station. Eenmaal inde trein was het niet zoals we gehoopt hadden. Met 4 in de coudhette. Benauwd. Aardige mensen uit Finland.

We konden meteen gaan slapen want het was donker. 2 duizend km. in de trein en nog altijd China.. Een gevarieerd landschap met bergen en honderen tunnels. Dan weer vlak met weinig bewoners, heel af en toe een kudde jaks en geiten. In de trein moesten we een gezondheids verklaring tekenen i.v.m. de grote hoogte. Er werd zuurstof in de trein gespoten om het zuurstof gebrek op die hoogte te compenseren. Toen we onderweg uitstapten kregen we last van duizelingen door de ijle lucht. We reden met de trein op 5000 m. hoogte en daar waren vele bergen bedekt met sneeuw. Toen we dichter bij Lasa kwamen zagen we akkerbouw op zeer kleine schaal. Het werd met de hand gemaaid en gebonden en op schoven gezet. Lekker nostalgies voor ons. We hebben genoten v.d. treinreis maar slecht geslapen. De bedden zijn net als in mongolie ontzettend hard.

We werden in Lasa verwelkomd door een gids en kregen meteen een witte sjaal omgehangen. en naar het hotel gebracht. We kregen van de agency eten aangeboden. Daarna zijn we de straat opgegaan en hebbenons gemengd onder de tibetanen. Het was al laat en alle kramen op het plein waren dicht.

7 sept.Eerst naar het Drepung klooster.Het was een verzameling van zeer oude gebouwen. Er wonen nu nog 800 monnikken. De TIbetanen zijn zeer religieus en gebruiken overal rituelen voor ,die wij als bijgelovig zouden beschouwen. Er waren veel dezelfde Budah's en Dailah Lama's te zien. Iedereen offert aan de Budah. Als je het geld op zou rapen zou je schatrijk zijn zoveel lag er. We hebben zeker 100000 briewfjes zien liggen. In de Jokhang Tempelm was het hetzelfde verhaal. Prachtig om veel mensen zo bezig te zien.

Elly

Uit een heet Cyprus is het leuk over jullie reis te lezen. Heb je de prachtige "koppen" van de mannen en vrouwen gezien die rond de Jokhang tempel lopen. De haren versierd met strengen rode en blauwe vlechten. Ook de ratten hebben jullie vast in de tempels en het klooster gezien. Jullie moeten voor ons en de andere tennisvriendinnen aan de gebedsmolens draaien, zeker voor Ria die kan wel een beetje steun van boven gebruiken.
Fijne reis verder en veel groeten uit een heet Paphos.
Elly en Martien

de Heuntjes

Mooie verhalen!

Dikke kus van ons!

Lieve Annie en Sef, wat een indrukken krijgen jullie te verwerken. Bijzonder leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen. Geniet er van en nog een hele fijne reis en ik kijk al weer uit naar het volgende verhaal.
Groeten van Annie.

hoi Annie en Sef

Wat een prachtige reis zeg !Maken jullie ook veel foto's dat we straks mee kunnen genieten.

Groetjes fam VOERMANS

Hoi Sef en Annie, wat een belevenis voor jullie en wat leuk dat wij zo een beetje mee kunnen reizen.
Groetjes Piet en Julia Flipsen

Anton en Ria van Disseldorp

De laatste brieven nu gelezen via Loes.En genoten natuurlijk. Doet ons weer denken aan onze 5000 meter hoogte in Bolivia. Ik heb er al4 bestralingen opzitten en het gaat goed. Nog 29....we houden de moed erin. Geniet van jullie reis en haal eruit wat er in zit.Zowat de hele club is op vacantie veel groeten van ons.

Marga en Robert

Geweldig dat jullie deze reis hebben ondernomen en ervan genieten. Robert en ik hadden het er nog over dat jullie een paar jaar geleden alleen maar in een groep wilden reizen en kijk eens wat je nu doet!
Wij kijken er naar uit jullie verhalen in meer detail te horen en de foto's te zien. Tot vanavond!!!

de Heuntjes

Lieve pa en ma,

Heerlijk zo'n prachtige reis en nu naar Marga en Robert!! Zien jullie het eerst hoe ze daar wonen (oh nee, Oom Wiet was de eerste..). en dan in dec. nog een keer, maar dan mogen wij mee ;-) we zien jullie wel op Skype!

liefs van Anne-Marie, Peter, Norah en Sophie.

Tiara Tours